BTS Group

Güvenlİk Çözümlerİ

Güvenlİk Duvarı Çözümlerİ

Güvenlik duvarı çözümleri günümüzde geleneksel ve yeni nesil olarak ikiye ayrılmaktadır. Geleneksel güvenlik duvarları sadece veri paketlerinin ağ trafiği üzerinde giriş ve çıkış izinlerini yönetebilme yeteneğine sahipken; yeni nesil güvenlik duvarları uygulama kontrolü, IPS/IDS, Sandbox, URL Filtreleme, DNS güvenliği gibi ek özelliklere ve gelişmiş tehdit önleme becerilerine sahiptir.

 

BTS Group olarak, sizi güvenilir Güvenlik Duvarı çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun Güvenlik Duvarı çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

E-posta Güvenlİğİ Çözümlerİ

Günümüzde siber saldırıların hacmi ve komplikasyonları her geçen gün artmaktadır. Buna karşılık, zararlı yazılımlardan korunmada kullanılan geleneksel çözümler, gelişmiş ve Zero-Day tehditleri tespit etmede ve durdurmakta yetersiz kalmaktadır. Siber saldırılara maruz kalan kurumların büyük bir bölümü; saldırıların, e-posta iletilerine gömülü kötü amaçlı yazılımların kimlik avı ve BEC gibi hedefe dayalı ve yakalanması zor yöntemlerle kullanıcıların bilgisayarlarına iletilmesiyle gerçekleştirildiğini belirtmektedir. Bu saldırılar sırasında en çok risk altında olanlar, yöneticiler ile hassas verilere ve sistemlere erişimi olan kullanıcılardır. E-posta tehditlerinin farkında olmayan kullanıcılar ise güvenlik riskini artıran bir diğer faktördür.

 

BTS Group olarak; zararlı yazılımların yayılması, dolandırıcılık amaçlı içeriklerin tespit edilmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla sizi gelişmiş e-posta güvenliği çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun e-posta güvenliği çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Uç Nokta Güvenlİğİ Çözümlerİ

Uç noktalar, siber saldırganlar için öncelikli hedeftir. Birçok kurum birden çok uç nokta koruma ürününü bir arada kullanmayı tercih etse de bu yöntem aksine, güvenlik yönetimini daha da zayıflatır. Her bir ürünün farklı ara yüze ve farklı çalışma politikasına sahip olması, siber saldırıların önlenmesinde farklı tespit ve tepki süreleri doğurur. Bu farklılık ise siber tehditlerin gözden kaçma olasılığının artmasına neden olur. Yeni nesil siber saldırıların yasal, finansal ve daha birçok alanda verdiği yıkıcı zararlar düşünüldüğünde, tespit ve tepki süreleri siber saldırıların erken önlenmesinde kritik öneme sahiptir. Birden fazla ürünü bir arada kullanmak bu nedenle, genel savunmayı zayıflatan ve bunu yaparken ilave altyapı yükü ve maliyeti doğuran bir yöntemdir. Bu alanda hem geleneksel hem de mobil cihazlar için en iyi güvenliği uç nokta güvenlik çözümleri sağlamaktadır. Yenilikçi saldırı önleme teknolojilerine, kötü amaçlı yazılımlara, kimlik avı hırsızlığı gibi tehditlere karşı en güçlü savunmayı oluşturur.

 

BTS Group olarak, sizi güvenilir Uç Nokta Güvenlik çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun uç nokta güvenlik çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

İçerİk Fİltreleme (PROXY) Çözümlerİ

Web sitelerine giden ve web sitelerinden gelen trafiği yöneten içerik filtreleme (Proxy), web trafiği için "karantina" görevi gören bir teknolojidir. İnternet kullanıcıları ile http/https siteleri arasındaki trafiğin tamamını inceler ve tüm URL`leri sınıflandırır. Böylece kötü amaçlı site ve sayfaların tanımlanabilmesini ve engellenebilmesini, güvenli olanların ise mevcut politikalar doğrultusunda erişilebilir olmasını sağlar. Ayrıca kimlik doğrulaması yapabilir, herhangi bir denetim ya da kontrol olmaksızın, trafiğin internet üzerinden akmasına veya internete tünel açmasına engel olabilir. Proxy mimarisi, günümüzün gelişmiş web tabanlı tehditlerine karşı mutlak koruma sağlayan tek mimaridir.

 

BTS Group olarak; sizi gelişmiş proxy çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun içerik filtreleme çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Ağ Erİşİm Kontrolü (NAC) Çözümlerİ

Ağ Erişim Kontrol çözümleri (NAC), ölçeği fark etmeksizin her kurumun ağ güvenliğinin temelini oluşturan bir kablolu/kablosuz erişim kontrol yöntemleridir. RADIUS ve TACACS+ gibi doğrulama sunucuları üzerinden kimlik doğrulaması gerçekleştirerek kullanıcıların ağa erişimlerini güvence altına alır. Bu kullanıcılara IoT, BYOD ve kurumsal cihazların yanı sıra kurum personeli, misafirleri ve yüklenicileri de dahildir.

 

BTS Group olarak; sizi gelişmiş NAC çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun ağ erişim kontrol çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Verİ Kaybı Önleme (DLP) Çözümlerİ

Veri Kaybı Önleme (DLP) çözümleri, önem taşıyan içeriğin belirlenmesi ve kullanılmasına ilişkin eylemleri analiz etmek amacıyla belirli inceleme tekniklerini kullanan ve bunlar doğrultusunda kullanıcı odaklı sınıflandırma yapan teknolojilerdir. Önceden tanımlanmış politikalar ve kabul edilebilir kullanım koşulları doğrultusunda sınıflandırılmış veri aktivitelerini izler ve bu veriler üzerinde denetim yapar. Böylece, veri sızıntısı ve hırsızlığı riskine karşı üstün önlem alınmasını sağlar. Veri kaybı riski, siber saldırıların komplikasyonları ve kullanıcıların düşük farkındalığı düşünüldüğünde bir kurumun bilgi güvenliğini tehdit eden en kritik faktörlerden biridir.

 

BTS Group olarak; sizi gelişmiş DLP çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun veri kaybı önleme çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

IPS/IDS Çözümlerİ

Saldırı Önleme (IPS) ve Tespit Sistemleri (IDS) güvenlik açığı istismarlarını tespit etmek ve önlemek amacıyla ağ trafiği akışını inceleyen teknolojilerdir.

 

IDS ağ trafiğini pasif bir şekilde izler, saldırı durumunda yöneticiye bildirim gönderir. Ancak sistemin ele geçirilmesini önlemek için otomatik olarak harekete geçme özelliği bulunmadığından saldırganların ağa girmelerine ve girdikleri anda güvenlik açıklarından faydalanmalarına engel olamaz. Bu da IDS’i bir önleme çözümü olarak yetersiz kılar. IPS ise güvenlik duvarının hemen arkasında durarak tehlikeli içeriği engelleyen ilave bir güvenlik katmanı olarak konumlandırılır. Pasif konumdaki IDS’in aksine kaynak ile hedef arasındaki iletişimi aktif olarak analiz etmekte ve bu ağ trafiği üzerinde otomatik eylemler gerçekleştirebilmektedir. Daima birlikte kullanılmalarının temel nedeni budur.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş IPS/IDS çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun içerik filtreleme çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

DOS/DDOS Koruma Çözümlerİ

Servis Hizmet Reddi (DoS) saldırıları, hedefi trafikle doldurarak veya ağın çökmesini tetikleyerek ağı kullanıcılılar için erişilemez hale getirmeyi amaçlayan saldırı türüdür. Her iki durumda da kullanıcıların ulaşmak istedikleri hizmete ya da kaynağa erişmelerine engel olur. Genel olarak profili yüksek kurumların web sunucularını hedef alan DoS saldırıları, tipik olarak önemli bilgi veya varlıkların kaybolmasına ya da çalınmasına neden olmaz. Ancak bu saldırıların yıkıcı etkilerinin üstesinden gelmek için gereken enerji, zaman ve maliyetin büyüklüğü kurumlar için zorlayıcı olabilir.

 

Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısı, hedefi sahte trafikle boğmak için çok sayıda saldırgan bilgisayar kullanan bir saldırı türüdür. DDoS saldırısı temelde bir tür DoS saldırısı olmasına rağmen, onu diğerlerinden ayıran ve onlardan daha güçlü kılan özelliklere sahiptir. DDoS saldırısında saldırgan, kontrolü altındaki virüslü bilgisayar ağını kullanarak oldukça büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirebilir. Saldıran sistemler genellikle dünya geneline gelişigüzel dağıtılmış durumdadır. Bu dağılım, hedef sunucunun trafiği yasadışı olarak tanımasını ve girişi reddetmesini zorlaştırdığı gibi gerçek saldırganın nerede olduğunun tespit edilmesini de güçleştirir.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş DoS ve DDoS Koruma çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun servis hizmet ve dağıtılmış hizmet reddi çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Davranış Analİzİ Çözümlerİ

Davranış Analizi çözümleri; iş verimliliğini takip eden, ölçümleyen, personel aktivitelerini inceleyerek personelin performansı ile ilgili kapsamlı raporlar sunan ve aynı zamanda şirketteki bilgi sızıntılarının önüne geçen bilgi güvenliği teknolojileridir.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş davranış analizi çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun davranış analizi çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Ayrıcalıklı Erİşİm Yönetİmİ (PAM)

Günümüzde yaşanan güvenlik ihlallerinin çoğunun, kurumların iç ağından yani erişim ayrıcalığını kötüye kullanan kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilmektedir. Siber saldırılar, bu şekilde gerçekleştiğinde etkileri daha olumsuz, etki alanları ise daha geniş olmaktadır.

 

Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM), ağa erişim sağlamak için kuruma ait kimlik bilgilerinden yararlanan bir çalışanın veya siber suçlunun takip ve kontrol edilmesini sağlayan teknolojidir. ‘Kim, Ne Zaman, Ne, Nerede ve Neden’ modeli üzerinden kullanıcının adını, ana bilgisayarın adını, işlem saatini detaylı inceleyen ve bu inceleme doğrultusunda giriş yapılmasına izin veren veya engel olan erişim politikalarını kullanarak ayrıcalıklı erişimleri yetkilendirir. Böylece ayrıcalıkların yönetilebilmesini ve kullanıcıların hangi komutları, hangi zamanda ve hangi konumdan çalıştırmaya yetkili olduklarının kontrol edilebilmesini sağlar.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş PAM çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun ayrıcalıklı erişim yönetimi çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Mobİl Cİhaz Yönetİmİ (MDM)

Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) iş süreçlerinde gerekli olan bilgilere erişim için kullanılan dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazların takibini, yönetimini ve güvenliğini sağlayan teknolojidir.

 

Kurum içi mobil cihaz kullanımındaki artış dolayısıyla mobil cihaz yönetim çözümleri her geçen gün daha fazla kurum tarafından tercih edilmektedir. MDM, mobil cihazlarla ilgili temel bilgilerin depolanmasından, bu cihazlarda bulunması ve bulunmaması gereken uygulamalara karar verilmesine; cihazların yerinin belirlenmesinden, kaybolma veya çalınma durumunda cihaz güvenliğinin sağlanmasına kadar çok sayıda çözüm sunar.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş MDM çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun mobil cihaz yönetimi çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Verİ Maskeleme Çözümlerİ

Veri maskeleme, veri tabanlarında bulunan hassas veya gizli bilgilere erişimi kontrol altına alan bir güvenlik çözümüdür. Veri maskeleme çözümleri ise kurumların hem bulutta hem şirket içinde yer alan veri tabanlarındaki hassas verileri anonim hale getirmeyi ve ek olarak, rol tabanlı veya konuma duyarlı hassas verileri maskelemeyi sağlayan teknolojilerdir. Kurumların veri maskeleme çözümlerini hayata geçirilebilmesi için GDPR, SOX, PCI, DSS, HIPAA, ISO 27001 gibi bilgi güvenliğine ilişkin standartlara uyum zorunluluğu aranır.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş veri maskeleme çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip olan profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun veri maskeleme çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

Güvenlİk Bİlgİlerİ ve Olay Yönetİmİ (SIEM)

Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi (SIEM), log üreten kaynakların tümünden aldığı verileri bir araya getirip anlamlandıran, veriler arasındaki ilişkileri görselleştiren bir sistemdir. Ağ üzerinde gerçek zamanlı bütünsel bir görünüm sunarak olayların tespit edilebilir, önceliklendirilebilir ve yönetilebilir hale gelmesini sağlar. Bilgi güvenliği ekiplerinin siber tehditlere karşı mücadelede daha proaktif olmalarına yardımcı olan SIEM çözümleri özellikle de ağ üzerindeki hareketleri gerçek zamanlı takip ve kontrol etmek isteyen kurumlar için kritik öneme sahiptir.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş SIEM çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun güvenlik bilgileri ve olay yönetimi çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.

SOC & SOAR Çözümlerİ

Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC), güvenlik ihlallerine karşı savunma süreçlerinin yürütüldüğü, tehditlerin belirlendiği ve güvenlik araştırmalarının yürütüldüğü fiziksel alanlardır. Siber güvenlik ekiplerinin izleme yaptığı bu alanlara yönelik geliştirilen SOC çözümleri ise analistlerin güvenlik olaylarını daha verimli ve etkili bir şekilde çözmesine yardımcı olur. Algılama, araştırma, düzenleme, önleme, önceliklendirme, otomasyon, olay günlüğü ve yanıt için farklı araçların bulunduğu SOC’lerde güvenlik olaylarının ele alınma sürecinin düzenlenmesini ve güvenlik personelleri arasındaki iş birliğini kolaylaştırır.

 

Güvenlik Düzenleme, Otomasyon ve Yanıt (SOAR) teknolojisi ise siber güvenlikle alakalı kişiler ve araçlar arasındaki görevleri koordine ederek otomatikleştirmeye yardımcı olur. Böylece, kurumların genel güvenlik süreçlerinin iyileştirilmesini ve siber güvenlik saldırılarına hızlı bir şekilde yanıt verilmesini sağlar. SOAR araçları, insan görevlerinin yanı sıra farklı güvenlik araçlarını ve iş akışlarını otomatikleştirerek koordine ederken; SOAR çözümleri orkestrasyon, akıllı otomasyon, olay yönetimi ve interaktif araştırma gibi teknolojileri tek bir noktada buluşturur. Güvenlik yönetimi ve koordinasyonunun merkezi bir konsol üzerinden yapılmasını mümkün kılar. Giderek artan ve karmaşıklaşan güvenlik tehditleri, birbiriyle konuşmayan güvenlik araçları, siber güvenlik personelinin sınırlı yetkinliği, uyarılara müdahale sürelerinin uzunluğu, kötü niyetli tehdit aktörlerinin büyüklüğü ve artışı gibi birçok zorlukla karşı karşıya kalan kurumlar, bu özelliğinden dolayı SOAR çözümlerini tercih etmektedir.

 

BTS Group olarak, sizi gelişmiş SOC&SOAR çözümleriyle buluşturuyoruz. Alanında ileri uzmanlığa sahip profesyonel ekibimizle gerçekleştirdiğimiz fizibilitenin ardından kurumunuz için en uygun güvenlik operasyonları çözümlerinin konumlandırma, kurulum ve entegrasyon sürecinin tamamında size destek oluyoruz.